Wie ben ik?


Ik ben Nicole Michiels en ik ben zeer geïnteresseerd in jou als mens: wie ben je, wat wil je, wat beweegt je, waar wil je heen, wat heb je nodig? Wat maakt jou nu werkelijk gelukkig en heb je het lef om daarvoor te gaan?

Een puzzel die ik zelf ook heb gelegd. Als je durft te kijken naar je kwetsbaarheid kun je pas groeien. In mijn kwetsbaarheid ligt mijn kracht. Het was een ware zoektocht. En ik ben er trots op waar ik nu sta.

Voor mij is het leven een continue beweging, een dans, alleen en met anderen. Er valt altijd weer iets nieuws te ontdekken. Dat is de uitdaging en het persoonlijke avontuur dat ik aan ga. Ik open deuren op mijn pad en laat ook deuren achter me dichtvallen. Het brengt mij steeds dichter tot mijn kern.

Uit interesse in de mens heb ik eerst gestudeerd aan de HBO-V en ben daarna in de psychiatrie gaan werken. Ik heb altijd met veel plezier en passie binnen de jeugd-, adolescenten- en volwassenenpsychiatrie gewerkt. Daar kan ik mensen helpen in hun zoektocht. Ik wil mensen op een bredere manier begeleiden door balans te zoeken in hun lichaam, geest en systeem. Daarom heb ik de opleiding tot therapeut aan de Academie voor Psychodynamische therapie gevolgd.

Mijn leven, mijn vak en mijn werk doe ik met passie vanuit mijn hart. In contact met de ander, van hart tot hart.
In mijn hart ligt mijn kracht.

Ik help je graag bij het ontdekken van jouw kracht in jouw hart.

Hartelijke groet,
Nicole Michiels


Parel van het licht (gedicht)


Zie jij mij? Zie ik jou?
Zien is belangrijk voor mij
Zien in de betekenis dat je iemand Ziet
Niet alleen met je ogen maar vooral met je Hart en Ziel


lees het hele gedicht...

Ik wil graag gezien worden
In alles wat ik ben
In al mijn eenvoud en al mijn veelzijdigheid In alle aspecten van mij

Kan jij zien dat ik alles ben en niets?
Iemand die rouwt en iemand die lacht
Die verdrietig kan zijn en tegelijk het leven kan vieren
Iemand die kwetsbaar is en tegelijk iemand met enorme kracht
Iemand die fouten maakt en tegelijk slaagt
Iemand die vecht met zichzelf en daarin wint en verliest tegelijk

Ik ben niet het 1 Of het ander
Ik ben het allemaal
Ik zou je graag in 1 woord of 1 zin vertellen wie ik Ben
Het enige wat ik je kan vertellen Ik Ben

Ik wil jou graag Zien
In al je vreugde en je pijn
In je strijd en je overwinning
En ik wil je graag mooi mogen vinden in al je dualiteit
Ik vind zelfs de delen van jou mooi die jij niet mooi vindt

Want jij bent Jij en ik ben Ik
We zijn verschillend en gelijk
Samen en alleen
En helemaal goed zoals we zijn, met alles wat we Zijn

Laten we elkaar Zien
Samen lopen
Zodat we samen kunnen rouwen en vieren
Dat wij Zijn
Dat wij Zien

Of beluister het hieronder

Gedicht met permissie gebruikt van Parel van het licht.
Ingesproken door
Voixlà! Jacqueline Blom | stemactrice
www.voixla.nl

Nicole Michiels
1970 Geboren te Venray
1993 MDGO-vp te Eindhoven
1996 HBO-V te Nijmegen
2005 Reiki I
2015 Reiki II
2017 juni Academie voor Psychodynamische therapie te Scherpenzeel
2017 ZZP Psychiatrisch Verpleegkundige